top of page

SitWake camp: (hi)story 

Sinds 2017, het opstarten van The Outsider Cablepark, werden er G-sport initiaties georganiseerd. Eerst kleinschalig, door de jaren heen werd het een maandelijkse vast waarden. Ondertussen zijn de Sitwakers niet meer weg te denken aan het Cablepark in Oudenaarde. In 2022 is er besloten, naar analogie met enkele buitenlandse voorbeelden, om ook aan het Outsider Cablepark een Sitwake kamp te organiseren.

Zo ontstond het allereerste Belgian Sitwake Camp! Onderstaande een klein overzicht van de voorgaande edities. De kampen gaan door op het domein van The Outsider Vlaamse Ardennen, sitwaken wordt er gedaan aan The Outsider Cablepark, overnachten doen ze in het jeugdverblijfcentrum Moerashuis en de organisatie wordt gedragen door de lokale sportclub AVLAR vzw met ondersteuning van Waterski & Wakeboard Vlaanderen.

Graag willen wij ook benadrukken dat dit sportieve project medemogelijk is gemaakt met dank aan onze partners: zie onderaan deze pagina!

IMG_8783.JPG
ENGLISH VERSION
                - Sitwake Camp 2022

Een sportieve vakantie van woensdag 29 juni 2022 tot en met zondag 3 juli 2022. Iedere voormiddag hadden de sitwakers exclusief toegang tot de kabelbaan, trainingen werden geleid door de Franse trainer Bastien Perret van Magic Bastos. In de namiddag was er ook steeds een activiteit voorzien zoals inclusief sitwaken, een klimtoren trotseren in het avonturenpark en escape walk. Er waren 12 deelnemers uit 4 verschillende landen. Met dit geweldige initiatief haalden we zelfs het VRT Journaal! Bekijk ook het kampfilmpje!

                - Sitwake Camp 2023

Van donderdag 29 juni 2023 tot en met zondag 2 juli 2023 ging de tweede editie door. De locatie, het concept en onze hoofdpartner bleven hetzelfde. Trainingen werden deze keer geleid door de Italiaanse trainer Emanuele Pagnini, trekker van Wake4All en meervoudige wereldkampioen sitwake. 

Het aantal deelnemers steeg en deze keer bleven ze allen voor het volledige kamp. De reacties waren lovend en het niveau van onze riders ging spectaculair omhoog!

poster 2023_22mei-15.png

Met dank aan onze Sitwake Camp partners:

bottom of page